Ismail Qemali

Luan Rama & Sulid Kasemi

600 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code:030003

  • Availability:752

  • VAT is included in the price!

Authors:Luan Rama & Sulid Kasemi
Description:Ismail Qemal Vlora lindi në Vlorë më 24 janar 1844, në një familje të madhe, të nderuar e të njohur në botën osmane. Babai i tij mori pjesë në revoltat kundër Tanzimatit. U shkollua në gjimnazin "Zosimea", ku mësoi disa gjuhë të huaja, edhe si autodidakt. Më vonë, nisi karrierën diplomatike e politike në administratën osmane dhe, në fund të shekullit XIX, u bë një nga figurat e opozitës pro-perëndimore kundër sulltanit. Me një kurajë të jashtëzakonshme e mes përpjekjesh të mëdha, atëherë kur Shqipëria rrezikonte të zhdukej nga harta ballkanike, ai arriti të bashkojë mundin e shpresat e patriotëve shqiptarë dhe të shpallë në Vlorë më 28 Nëntor 1912, Pavarësinë e Shqipërisë.
Publisher:Albas
Year:2016
Pages:64
ISBN:978-9928-02-809-9
Tiranë:Shipping costs 200 Lekë, arrives in 24 hours.
Rrethe:Shipping costs 400 Lekë, arrives in 48 hours.
Balkans:Shipping costs 6 Euro, arrives in 3-5 Days.
Europe:Shipping costs 6 Euro, arrives in 6-8 Days.

Related Products