Bija e Varrmihësit

Bija e Varrmihësit

1,400 L

Për t’i shpëtuar përndjekjes naziste në Gjermaninë e vitit 1936, familja Shvart emigron në Shtetet e..

Bijtë e gënjeshtrës

Bijtë e gënjeshtrës

1,000 L

Libri “Bijtë e gënjeshtrës” i Scott Peck është një libër që të tërheq që në faqen e parë, sepse ësht..

Rruga në të cilën rrallë shkohet

Rruga në të cilën rrallë shkohet

1,060 L

Libri “Rruga në të cilën rrallë shkohet” është shitur në 6 milion kopje vetëm në SHBA. Më pas, shumë..

100 shkencëtarët që ndryshuan botën

100 shkencëtarët që ndryshuan botën

1,400 L

Libri 100 shkencëtarët që kanë ndryshuar botën, na njeh me arritjet gjigante të tyre: me këta njerëz..

Danub

Danub

1,050 L

Peizazhe, humor, takime e reflektime të një udhëtari sternian, që rrugëton, me përkushtime dëshirë p..

Daullja prej llamarine

Daullja prej llamarine

1,500 L

Oskar Macerati, zhvillimi mendor dhe shpirtëror i të cilit është i plotë që prej lindjes, në moshën ..

Estetika e romantizmit

Estetika e romantizmit

1,000 L

Romantizmi ka qenë një revolucion në ndjeshmëri dhe në shije, që përqafoi dhe shndërroi në mënyrë të..

Faqja e fundit

Faqja e fundit

800 L

Melsi, gazetar dhe shkrimtar shqiptar që jeton në Greqi prej njëzet vjetësh, kthehet me ngut në vend..

Ferri - Komedia Hyjnore

Ferri - Komedia Hyjnore

800 L

..

Hasta la vista
New

Hasta la vista

1,500 L

Në roman shtjellohen ngjarje nga Lufta Civile në Spanjë, ku kanë shkuar vullnetarë nga shumë vende, ..

Ju shkruaj në errësirë

Ju shkruaj në errësirë

800 L

Më 1953, studentja për mjekësi, Polinë Dybyison doli para Gjykatës së Krimeve (që na kujton fatin tr..

Katedralja Shën Mëria e Parisit

Katedralja Shën Mëria e Parisit

1,100 L

Viktor Hygo e ka shkruar këtë roman, kur shoqëria frënge e kohës ishte ende e shokuar dhe e traumati..

Lepur, vrapo

Lepur, vrapo

1,000 L

Vetëm njëzet e gjashtë vjeç, heroi kryesor i këtij romani, Herri “Lepur” Engstrëm është një burrë-fë..

Lepuri është i pasur

Lepuri është i pasur

1,950 L

Romani "Lepuri është i pasur" (1981) është fitues i çmimit Pulitzer (1982), i Çmimit Kombëtar të Lib..

Lepuri prehet

Lepuri prehet

2,100 L

Është viti 1989 dhe Herri “Lepur” Engstrëmi ka gjetur gjithçka, por jo prehjen. Ai është shtangur ng..

Libri i kujtimeve dhe i harresës

Libri i kujtimeve dhe i harresës

600 L

Golemi, personazhi kryesor, ka dëshirë që të shkruajë dhe të botojë një libër me poezi për të rikthy..

Një histori e Zotit

Një histori e Zotit

2,000 L

Ky libër është një “vështrim provokues” për Zotin në zemër të tri religjioneve të mëdha monoteiste, ..

Për një histori të krahasuar të letërsisë shqipe

Për një histori të krahasuar të letërsisë shqipe

1,000 L

Biblioteka e letërsisë shqipe, si tërësi tekstuale e intertekstuale, na dëshmon kontakte dhe shkëmbi..

Poezi të zgjedhura

Poezi të zgjedhura

900 L

Vëllimi Poezi të zgjedhura është një përmbledhje poezish e zërit lirik më të guximshëm dhe më të ang..

Shenjtori, Sërfsti dhe Sipërmarrësja

Shenjtori, Sërfsti dhe Sipërmarrësja

1,000 L

Xhek Valentini është një ri vazhdimisht i dëshpëruar, i thyer shpirtërisht dhe i paqartë për jetën e..