Bija e Varrmihësit

Bija e Varrmihësit

1,400 L

Për t’i shpëtuar përndjekjes naziste në Gjermaninë e vitit 1936, familja Shvart emigron në Shtetet e..

Gitanjali

Gitanjali

1,100 L

Fjala “Gitanjali” e gjuhës burimore, bengalisht, në kuptimin “flijime kënge”, është titulli i përmbl..

Lartësi

Lartësi

950 L

Ngjarjet zhvillohen në Bullgarinë e vitit 1872, një periudhë ku lulëzuan komitetet revolucionare, që..

Peizazhe të pikturuara me çaj

Peizazhe të pikturuara me çaj

1,000 L

"Peizazhe të pikturuara me çaj" është romani i dytë më i njohur i Milorad Pavić, autorit serb që ish..

Vita

Vita

1,050 L

Nju-Jork, 1903: në qytetin e shanseve të mëdha, ku zbarkojnë dymbëdhjetë mijë të huaj çdo ditë, ku i..

Danub

Danub

1,050 L

Peizazhe, humor, takime e reflektime të një udhëtari sternian, që rrugëton, me përkushtime dëshirë p..

Dashuria, fantasia

Dashuria, fantasia

900 L

Romani “Dashuria, fantasia” (lojëra të ndryshme tradicionale luftarake, kalërimi algjerian) është nj..

Dritëhijet - Fatet

Dritëhijet - Fatet

1,000 L

Ky vëllim i titulluar “Fatet” është vëllim i parë i serisë “Dritëhije”. Ngjarjet në këtë libër zhvil..

Historia e një kordhe

Historia e një kordhe

600 L

Historia e një kordhe bazohet në një fakt historik. Në vjeshtën e vitit 1944, gjermanët pushtuan Kar..

Instinkti i vdekjes

Instinkti i vdekjes

1,000 L

Nju-Jork, 1920. Sapo ka mbaruar Lufta e Parë Botërore dhe trazirat e viteve ‘20 nuk kanë filluar end..

Katër burra

Katër burra

800 L

“Katër burra" është më shumë dhe më pak se një lojë shahu. Edhe nëse dini të luani apo jo shah, nuk ..

Kërkimi

Kërkimi

600 L

“Novela Kërkimi ka një joshje e tension të brendshëm që plekset mes dy aventurave të Mihal Kodrës: u..

Kufiri

Kufiri

500 L

Edhe pse nuk e dinte se çka ishte simboli, metafora, krahasimi e të tjera si këto, ama kishte një fi..

Kukulla mbretëreshë dhe tregime të tjera

Kukulla mbretëreshë dhe tregime të tjera

1,200 L

Kjo vepër thelbësore e letërsisë meksikane përmban shtatë tregime, të cilat demaskojnë dobësitë dhe ..

Qeni

Qeni

900 L

Në këtë roman të jashtëzakonshëm, sa komik, aq edhe të thellë në aspektin filozofik, autori i vlerës..

Teori e shkurtër për udhëtimin dhe për shkretëtirën

Teori e shkurtër për udhëtimin dhe për shkretëtirën

600 L

Teori e shkurtër për udhëtimin dhe për shkretëtirën është një sfidë e vërtetë ndaj shumicës së rregu..