Albert Kamy

Albert Kamy

600 L

Albert kamy u afirmua qysh me veprat e para si një nga penat më të fuqishme të shekullit XX. Ai isht..

Antologji e Faik Konicës

Antologji e Faik Konicës

400 L

Faik Konica është ndër të paktët, ndoshta rasti unik në historinë e letërsisë dhe kulturës shqiptare..

Anton Pashku

Anton Pashku

700 L

Shtëpia Botuese Albas sjell veprën studimore “Anton Pashku” të akademikut Sabri Hamiti. Botimi i kët..

ars albanika

ars albanika

1,000 L

Stefan Çapaliku u lind në Shkodër në vitin 1965. Ai është diplomuar për gjuhë letërsi shqipe në Univ..

Autizmi - Si të rritësh të lumtur një fëmijë autik
New

Autizmi - Si të rritësh të lumtur një fëmijë autik

1,500 L

Në vend që të përpiqemi të kuptojmë se çfarë është autizmi, më ndihmuese është të themi se çfarë nuk..

Burime të zgjedhura nga Historia e Marrëdhënieve Ndërkombëtare

Burime të zgjedhura nga Historia e Marrëdhënieve Ndërkombëtare

1,000 L

Kjo përmbledhje dokumentesh dhe tekstesh të ndryshme që lidhen me Marrëdhëniet Ndërkombëtare (MN), m..

Dashuria dhe besa

Dashuria dhe besa

280 L

Studiues, estet dhe kritik i letërsisë dhe arteve;Ish drejtor i Institutit të Lartë të Arteve;Petago..

Estetika moderne dhe lexime të tjera

Estetika moderne dhe lexime të tjera

900 L

“Veprat e artit janë një formë provokimi. Në nuk i shpjegojmë, por matemi me to. I interpretojmë sip..

Fishta përballë Fishtës

Fishta përballë Fishtës

400 L

Nga i njëjti autor:PoeziMërzi e zezë, 1998Bukuria e zemërimit, 1999Vjeshta e shpirtit, 2000Sagë, 200..

Gazetaria shqiptare në internet

Gazetaria shqiptare në internet

1,000 L

Autori i këtij botimi, Rrapo Zguri, është pedagog në Deartamentin e Gazetarisë dhe të Komunikimit të..

Histori e Romës së lashtë

Histori e Romës së lashtë

1,000 L

..

Histori e Shqipërisë 1912-2000

Histori e Shqipërisë 1912-2000

1,500 L

Për çdo historian që ndërmendëson të shkruaje për një çështje të caktuar, është krejt e ndryshme dhe..

Historia e mesjetës së hershme europiane

Historia e mesjetës së hershme europiane

900 L

Teksti mësimor i nivelit universitar, të cilin kemi nderin t`u paraqesim studentëve të historisë, ës..

Imunologjia qelizore dhe molekulare

Imunologjia qelizore dhe molekulare

1,700 L

Ky libër është shkruar për një formim ose një kuptim sa më të thjeshtë të shumë aspekteve të sistemi..

Infiniti blu

Infiniti blu

1,000 L

Një roman shkencor i lëvruar shumë pak në letërsinë shqipe, por shumë i nevojshëm për t'ua bërë të d..

Kadare ose liria e fjalës së penguar

Kadare ose liria e fjalës së penguar

1,300 L

Ç’dëgjojmë të na flitet sot kur themi: Kadare?Gjer më tani Kadare ishte brenda librit dhe na foli së..

Konektorët e tekstit në gjuhën shqipe

Konektorët e tekstit në gjuhën shqipe

700 L

Synimi i këtij studimi është përshkrimi dhe analizimi i konektorëve të tekstit në gjuhën shqipe dhe ..

Leksione për antropologjinë kulturore

Leksione për antropologjinë kulturore

800 L

Mitet dhe ritet janë të lidhura, midis vedi, ngushtësisht. Në të vërtetë, nuk ka rit që të mos jetë ..

Ligjërata për etnologjinë dhe mitologjinë

Ligjërata për etnologjinë dhe mitologjinë

800 L

Mitet dhe ritet janë të lidhura, midis vedi, ngushtësisht. Në të vërtetë, nuk ka rit që të mos jetë ..

Ligji i suksesit

Ligji i suksesit

2,800 L

Përgatituni të mësoni nga përvoja e mjeshtrit... Këtu gjenden bazat e filozofisë së suksesit: Formu..