Burime të zgjedhura nga Historia e Marrëdhënieve Ndërkombëtare

Burime të zgjedhura nga Historia e Marrëdhënieve Ndërkombëtare

1,000 L

Kjo përmbledhje dokumentesh dhe tekstesh të ndryshme që lidhen me Marrëdhëniet Ndërkombëtare (MN), m..

Estetika moderne dhe lexime të tjera

Estetika moderne dhe lexime të tjera

900 L

“Veprat e artit janë një formë provokimi. Në nuk i shpjegojmë, por matemi me to. I interpretojmë sip..

Histori e Romës së lashtë

Histori e Romës së lashtë

1,000 L

..

Histori e Shqipërisë 1912-2000

Histori e Shqipërisë 1912-2000

1,500 L

Për çdo historian që ndërmendëson të shkruaje për një çështje të caktuar, është krejt e ndryshme dhe..

Historia e mesjetës së hershme europiane

Historia e mesjetës së hershme europiane

900 L

Teksti mësimor i nivelit universitar, të cilin kemi nderin t`u paraqesim studentëve të historisë, ës..

Kadare ose liria e fjalës së penguar

Kadare ose liria e fjalës së penguar

1,300 L

Ç’dëgjojmë të na flitet sot kur themi: Kadare?Gjer më tani Kadare ishte brenda librit dhe na foli së..

Leksione për antropologjinë kulturore

Leksione për antropologjinë kulturore

800 L

Mitet dhe ritet janë të lidhura, midis vedi, ngushtësisht. Në të vërtetë, nuk ka rit që të mos jetë ..

Ligjërata për etnologjinë dhe mitologjinë

Ligjërata për etnologjinë dhe mitologjinë

800 L

Mitet dhe ritet janë të lidhura, midis vedi, ngushtësisht. Në të vërtetë, nuk ka rit që të mos jetë ..

Ligji i suksesit

Ligji i suksesit

2,800 L

Përgatituni të mësoni nga përvoja e mjeshtrit... Këtu gjenden bazat e filozofisë së suksesit: Formu..

Realizmi socialist në sistemin letrar shqiptar

Realizmi socialist në sistemin letrar shqiptar

850 L

Objekt kërkimi në këtë sprovë është qëmtimi sa më i detajuar i evoluimit të sistemit letrar shqiptar..

Sprovë për një tjetër histori të letërsisë shqipe

Sprovë për një tjetër histori të letërsisë shqipe

1,200 L

Si të shkruhet më në fund një histori që do t'i takonte thjesht letërsisë, kjo ka qenë një çështje e..

Zef Pllumi

Zef Pllumi

550 L

At Zef Pllumi është përsonalitet që ka ruajtur parimet e normat e fisnikisë shqiptare, kodin e njerë..