Bretkosat

Bretkosat

650 L

“Bretkosat” është një nga komeditë më kryesore të njëmbëdhjetë veprave të Aristofanit, që kanë mbërr..

Dashnori i zonjës Çetërli

Dashnori i zonjës Çetërli

1,600 L

Konstanca Çetërli e gjen veten të bllokuar në një martesë të paplotësuar me një aristokrat të pasur,..

Katedralja Shën Mëria e Parisit

Katedralja Shën Mëria e Parisit

1,100 L

Viktor Hygo e ka shkruar këtë roman, kur shoqëria frënge e kohës ishte ende e shokuar dhe e traumati..

Këngët e Milosaos

Këngët e Milosaos

700 L

Përshtatja e poemës Këngët e Milosaos në gjuhën e sotme shqipe nga studiuesi Dhimitër Shuteriqi e le..

Komediania

Komediania

1,050 L

Janka, një vajzë e re në ndjekje të lirisë dhe në kërkim të vetërealizimit, vendos të bëhet aktore...

Libri i dashurisë

Libri i dashurisë

1,000 L

Rumi është poeti mistik më i zjarrtë dhe më i thellë i njerëzimit. Praninë përherë në të tanishmen i..

Lulet e së keqes

Lulet e së keqes

900 L

Disa më kanë thënë se këto poezi mund të bëjnë keq; nuk jam gëzuar për këtë gjë. Ca të tjerë, shpirt..

Metamorfoza

Metamorfoza

600 L

Një mëngjes, Gregor Zamza zgjohet nga gjumi itronditur. Ai e sheh veten të shndërruar në një çimkë ..

Një mal diamanti

Një mal diamanti

1,000 L

“Le të dashurohemi për ca kohë ne të dy, për një vit apo më shumë. Kjo është një formë hyjnore dehje..

Rumi i ndaluar

Rumi i ndaluar

950 L

Pas takimeve të panumërta dhe jetëdhënëse me Shemsiun e Tabrizit, Rumi, ky mistik i madh i shekullit..

Simfonia pastorale

Simfonia pastorale

800 L

Duke menduar se Zoti e ka thirrur të kujdeset për Gertrudën, vajzën e re të verbër e pa njeri, një p..

Sojliu mendjemprehtë, Don Kishoti i Mançës (Vëllimi I)

Sojliu mendjemprehtë, Don Kishoti i Mançës (Vëllimi I)

1,000 L

Shumë pak mund të ketë ngelur pa thënë për Don Kishotin. Në këtë kulm të letërsisë universale, në ro..

Udha për te fari

Udha për te fari

1,000 L

Një roman i krijuar për të vëzhguar dhe përshkruar me imtësi shpirtin njerëzor, të gjitha ato grimca..

Xha Gorioi

Xha Gorioi

1,000 L

Romani Xha Gorioi është vlerësuar si një nga shtyllat mbajtëse të Komedisë njerëzore. Ndonëse ky rom..