Ballkanizimi i Europës

Ballkanizimi i Europës

1,000 L

Ballkanizimi i Europës është jo vetëm një përshkrim i gjendjes në Europë, që lexohet me shumë ëndje,..

Bar Sahara

Bar Sahara

650 L

Në këtë përmbledhje me tregime të shkurtra, subjekti ndërtohet sipas impresionit të ndjesisë, jo duk..

Castigat

Castigat

900 L

Edhe pse me prejardhje nga shprehja latine Castigat ridendo mores, “i korrigjon zakonet duke q..

Hoteli përbri kishës

Hoteli përbri kishës

700 L

“Hoteli përbri kishës”, është pasqyrë e kohës që e lindi, shëmbëlltyrë e një tranzicioni të trazuar,..

Komediania

Komediania

1,050 L

Janka, një vajzë e re në ndjekje të lirisë dhe në kërkim të vetërealizimit, vendos të bëhet aktore...

Kukulla mbretëreshë dhe tregime të tjera

Kukulla mbretëreshë dhe tregime të tjera

1,200 L

Kjo vepër thelbësore e letërsisë meksikane përmban shtatë tregime, të cilat demaskojnë dobësitë dhe ..

Mondo dhe tregime të tjera

Mondo dhe tregime të tjera

1,000 L

Askush nuk ishte në gjendje të thoshte se nga vinte Mondo. Ai kishte ardhur një ditë, rastësisht, në..

Nata, dritat

Nata, dritat

900 L

Personazhe të çuditshme mbushin tregimet e Clemens Meyer-it: një burrë i divorcuar që shpenzon të gj..

Shtojzovalle në murlan

Shtojzovalle në murlan

500 L

“Shtojzovalle në murrlan” është një himn për Krujën, për traditat dhe kulturën e saj, për krutanët e..

Të vdesësh nën diell

Të vdesësh nën diell

700 L

“Të vdesësh nën diell” është përmbledhja e parë me tregime nga autori premtues, Ervin Nezha, i cili ..

Teposhte

Teposhte

800 L

Vëllimi me tregime Teposhte është vepra e parë e nobelistes Herta Müller. Këto tregime janë kryesish..

Tjetri / shqiptar

Tjetri / shqiptar

750 L

Çka do të ndodhte, çka do të shihnim, çka do të ishim po ta shihnim njëri-tjetrin me sy të hapur. Me..

Tregimet e civilizimit

Tregimet e civilizimit

650 L

“Tregimet e civilizimit” të Mimoza Ahmetit janë proza të shkurtra poetike, por jo në konceptin e tyr..