Komediania

Albas

1,050 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code:030747

  • Availability:147

  • VAT is included in the price!

Authors:Albas
Description:

Janka, një vajzë e re në ndjekje të lirisë dhe në kërkim të vetërealizimit, vendos të bëhet aktore. Puna në skenë na jep idenë se ëndrra e saj është realizuar, por realiteti ka pak lidhje me pritshmëritë. Pagesa që merr, nuk është e mjaftueshme për të përballuar jetesën. Roli i madh që i ishte premtuar, i hiqet. Si rezultat i dështimeve, ajo arrin një pikë kritike: e sëmurë, e vetmuar, e lodhur nga lufta për mbijetesë, e privuar nga shpresa për një ndryshim të fatit, ajo përpiqet t’i japë fund jetës. Komediania është një ndër veprat më të rëndësishme të Reymont-it, krahas romaneve Toka e premtuar dhe Fshatarët.

Wadysaw Reymont, i cili vjen për herë të parë në shqip, është një nga shkrimtarët polakë më në zë. Në vitin 1924 u nderua me çmimin Nobel për Letërsi, i përzgjedhur mes shkrimtarëve: Thomas Mann, George Bernard Shaw dhe Thomas Hardy.

Publisher:Albas
Year:2021
Translated by:Edlira Lloha
Pages:448
ISBN:978-9928-356-28-4
Tiranë:Shipping costs 200 Lekë, arrives in 24 hours.
Rrethe:Shipping costs 400 Lekë, arrives in 48 hours.
Balkans:Shipping costs 6 Euro, arrives in 3-5 Days.
Europe:Shipping costs 6 Euro, arrives in 6-8 Days.

Related Products