Hasta la vista

Petro Marko

1,500 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code:030865

  • Availability:100

  • VAT is included in the price!

Authors:Petro Marko
Description:

Në roman shtjellohen ngjarje nga Lufta Civile në Spanjë, ku kanë shkuar vullnetarë nga shumë vende, midis tyre edhe shqiptarë. I ka bashkuar një qëllim: t’i kundërviheshin fashizmit në mësymjet e tij, që paralajmëronin Luftën e Dytë Botërore.

Qëndrimi së bashku në frontin e luftës, përballjet e përgjakshme me armikun, dhimbja e humbjes së shokëve, bisedat jo pak herë me humor gjatë dhe pas betejave, i ka bashkuar këta bij të luftës në NJË.

Me një rrëfim dinamik përshkruhet, thuajse në detaje, jo vetëm panorama e luftës me ngarkesat e shumta emocionale të personazheve, por edhe natyra e papërsëritshme e Spanjës.

Edhe më tërheqës këtë roman e bën dashuria e dy personazheve kryesore, Gorit dhe Anitës. Një lidhje e vështirë për t’u imagjinuar në gjithë atë kasaphanë lufte, por që na dërgon mesazhin kuptimplotë për vazhdimësinë e jetës.

Është romani i parë i autorit dhe më i rëndësishmi, për kohën kur u shkrua, si në rrafshin artistik, ashtu dhe në atë tematik. Ky roman shënon edhe një pikë kthese në rrjedhat historike të romanit shqiptar.

Publisher:Albas
Year:2024
Pages:645
ISBN:9978-9928-819-07-9
Tiranë:Shipping costs 200 Lekë, arrives in 24 hours.
Rrethe:Shipping costs 400 Lekë, arrives in 48 hours.
Balkans:Shipping costs 6 Euro, arrives in 3-5 Days.
Europe:Shipping costs 6 Euro, arrives in 6-8 Days.