Tranzicioni i vonuar: shkaqe dhe shkaktarë

Prof. dr. Llambro Filo

700 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code:030688

  • Availability:294

  • VAT is included in the price!

Authors:Prof. dr. Llambro Filo
Description:Një mënyrë shpjegimi e ofruar prek autorit për tranzicionin e vonuar nga regjimi komunist, apo të një “demokracie me defekte” është ajo e ballafaqimit me idetë politike, normat, standartet, vlerat e “demokracisë funksionale” të argumentuar nga teoricienët e sistemit politik të demokracisë liberale dhe politikave. Nga interpretimet e tyre evidentohen “shkaqe objective” të përcjella nga trashëgimia e sistemit komunist, por që, në kapërcimin e tyre, diktohet medoemos roli I “faktorit subjektiv” i shprehur me vendin e rolin e elitave politike, analistëve, qytetarëve, që është më se I përcaktuar nga shkalla e formësimit kulturor, liberal e demokratik dhe të përkushtimit të tyre ndaj demokracisë me të vërtetë funksionale.
Publisher:Albas
Year:2020
Pages:160
ISBN:978-9928-311-22-1
Tiranë:Shipping costs 200 Lekë, arrives in 24 hours.
Rrethe:Shipping costs 400 Lekë, arrives in 48 hours.
Balkans:Shipping costs 6 Euro, arrives in 3-5 Days.
Europe:Shipping costs 6 Euro, arrives in 6-8 Days.