Kënga e këngëve e Solomonit

Luan Rama

1,100 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code:030005

  • Availability:584

  • VAT is included in the price!

Authors:Luan Rama
Description:“Kënga e Solomonit” apo “Kënga e këngëve”, botuar nga shtëpia botuese “Albas”, është ndër këngët më të vjetra dhe më të bukura të dashurisë. Ajo bën pjesë në korpusin e librave të shenjtë, krahas librave të Gjenezës, Eksodit, Librit të Jobit, Librit të Esterit etj. Kjo këngë, e përkthyer në pjesën më të madhe gjuhëve të botës, është një këngë poetike që ka krijuar shumë komente e debate para dhe pas Krishterimit, pasi jo rrallë profesorë të shumtë të teologjisë nuk e kanë pëlqyer gjuhën e saj sensuale, ekzaltimin e bukurisë fizike apo erotikën në tërësi. Po kështu, interpretimet linguistike, antropologjike dhe të traditës hebraike vazhdojnë dhe në ditët tona. Përkthimi i “Këngës së këngëve e Solomonit” nga shkrimtari Luan Rama dhe i ilustruar bukur me imazhe të piktorëve të shquar botërorë, është bërë në bazë të botimit të librit “La Bible” (Bibla). E krijuar fillimisht në hebraishten e vjetër, ajo u përkthye pastaj në greqishten e vjetër e më pas në latinisht.
Publisher:Albas
Year:2016
Translated by:Luan Rama
Pages:75
ISBN:978-9928-02-807-5
Tiranë:Shipping costs 200 Lekë, arrives in 24 hours.
Rrethe:Shipping costs 400 Lekë, arrives in 48 hours.
Balkans:Shipping costs 6 Euro, arrives in 3-5 Days.
Europe:Shipping costs 6 Euro, arrives in 6-8 Days.