Daullja prej llamarine

Daullja prej llamarine

1,500 L

Oskar Macerati, zhvillimi mendor dhe shpirtëror i të cilit është i plotë që prej lindjes, në moshën ..

Fëmijëri e thinjur

Fëmijëri e thinjur

800 L

Gjithë rrëmuja që më kishte dyndur trurin, sikur ma kishte larguar edhe Elbën. Çdo ditë e më shumë m..

Hasta la vista
New

Hasta la vista

1,500 L

Në roman shtjellohen ngjarje nga Lufta Civile në Spanjë, ku kanë shkuar vullnetarë nga shumë vende, ..

Histori e shkurtër e rrëmujës

Histori e shkurtër e rrëmujës

800 L

Histori e shkurtër e rrëmujës është një pikturë e madhe sferike e vështirë për t’u përfshirë në një ..

Hoteli përbri kishës

Hoteli përbri kishës

700 L

“Hoteli përbri kishës”, është pasqyrë e kohës që e lindi, shëmbëlltyrë e një tranzicioni të trazuar,..

Humnera

Humnera

750 L

Romani Humnera është një pasqyrë e qartë e asaj që ka ndodhur në ish-Federatën Jugosllave dhe e çoro..

Imazhe nga jeta e M-së

Imazhe nga jeta e M-së

800 L

Marisia, pas vdekjes së nënës, kthehet nga Vjena në Sllovaki, ku jeton me të fejuarin dhe punon infe..

Kafsha e zemrës

Kafsha e zemrës

800 L

Personazhi kryesor, një studente e komunitetit shvab gjatë regjimit të Çausheskut në Rumani, trondit..

Katër burra

Katër burra

800 L

“Katër burra" është më shumë dhe më pak se një lojë shahu. Edhe nëse dini të luani apo jo shah, nuk ..

Kësulëkuqja

Kësulëkuqja

750 L

Ky roman flet për një Kësulëkuqe koketuese dhe një Ujk të sëmurë. Është një histori e dashurisë dhe ..

Klienti

Klienti

500 L

Ana, 29-vjeçarja, pas një disfate në dashuri, është në përpjekje të vazhdueshme të gjejë sërish lumt..

Kulla

Kulla

850 L

Misheli dhe Ana janë një çift të rinjsh francezë, që kanë vendosur të kalojnë disa ditë të pushimeve..

Lepur, vrapo

Lepur, vrapo

1,000 L

Vetëm njëzet e gjashtë vjeç, heroi kryesor i këtij romani, Herri “Lepur” Engstrëm është një burrë-fë..

Lepuri është i pasur

Lepuri është i pasur

1,950 L

Romani "Lepuri është i pasur" (1981) është fitues i çmimit Pulitzer (1982), i Çmimit Kombëtar të Lib..

Lepuri prehet

Lepuri prehet

2,100 L

Është viti 1989 dhe Herri “Lepur” Engstrëmi ka gjetur gjithçka, por jo prehjen. Ai është shtangur ng..

Libri i kujtimeve dhe i harresës

Libri i kujtimeve dhe i harresës

600 L

Golemi, personazhi kryesor, ka dëshirë që të shkruajë dhe të botojë një libër me poezi për të rikthy..

Lidhëse

Lidhëse

700 L

Çfarë lëmë pas, kur braktisim dikë? Shtëpinë, familjen, të shkuarën, idenë e së ardhmes, fotografinë..

Lindur së prapthi

Lindur së prapthi

1,000 L

Nuk kisha qëllim të parë t’ju tregoja historinë time apo të brezit tim në kohën e diktaturës komunis..

Pragu i braktisjes

Pragu i braktisjes

750 L

Kur braktisja vjen, ne ku ikim? Kësaj pyetjeje të pashtruar nga askush, por të ndërtuar në nënvetëdi..

Shenjtori, Sërfsti dhe Sipërmarrësja

Shenjtori, Sërfsti dhe Sipërmarrësja

1,000 L

Xhek Valentini është një ri vazhdimisht i dëshpëruar, i thyer shpirtërisht dhe i paqartë për jetën e..