Ballkanizimi i Europës

Ballkanizimi i Europës

1,000 L

Ballkanizimi i Europës është jo vetëm një përshkrim i gjendjes në Europë, që lexohet me shumë ëndje,..

Estetika e romantizmit

Estetika e romantizmit

1,000 L

Romantizmi ka qenë një revolucion në ndjeshmëri dhe në shije, që përqafoi dhe shndërroi në mënyrë të..

Në arrati me shpirtra që nuk shuhen

Në arrati me shpirtra që nuk shuhen

600 L

PrologShuhen ngadalë e në heshtjen vetmitare, me pasurinë e botës shpirtërore, e ëndrra kyçur sirtar..

Shtatë të çmendurit

Shtatë të çmendurit

1,100 L

Shtatë të çmendurit është vlerësuar unanimisht prej kritikës si kryevepra e Roberto Arlt-it. Në të, ..